Markettejen hyllyillä keimailee tätä nykyä jos jonkin laista purkkia ja purnukkaa, joka murkinaa monta eri sorttia ja makua. Ei siis mikään ihme, että itse kukin toisinaan joutuu pieneen ahdinkoon viikon ruokalistaa pohtiessaan ja elintarvikkeiden etikettejä tihrustaessaan. Monet jokapäiväisiin murkinoihimme lisäillyt väri-ja makuaineet kuulostavat silkalta siansaksalta tälläisen tavallisen tallaajan korvaan, mutta ainakin yksi sana ruokapaketin kyljessä on sellainen, jonka merkityksen minäkin ymmärrän. Nimittäin "luomu". 

IMG_1393.jpg

Luomu takaa kuluttajalle varmasti puhtaan ja luonnollisin menetelmin tuotetun elintarvikkeen. Luomutuotteen takana seisoo muihin tuotteisiin verrattuna paljon kirjanpitoa ja muuta paperisotaa, lakeja ja säädöksiä, sekä luomutarkastajan terävällä silmällä suoritettuja tarkastuskäyntejä. Sen takia virallisen luomuhunajan tuottaminen merkitsee mehiläistarhurille jonkin verran lisäduunia, mutta onhan se tosiaan sen arvoista.

Ensi kesänä Hunaja-Mikoltakin voit ostaa virallisesti puhdasta luomuhunajaa! Paperisodat on sodittu ja tarkastajan käynnistä selvitty kunnialla. :) 

Ps. Kuvassa esiintyvä sukulaispoika Kaspiankin saa jo maistella hunajaa. Hunajalehteä hän on toki tutkiskellut aikaisemminkin! 

peppi